26-10-08

reuzenmaai

Afgelopen nacht, mmm vreemde droom, alsof een droom nooit vreemd is hé. ik droomde dat ik op en berg op stap was neer een plaats waar iets bijzonders te beleven viel. Die plaats was de top van de berg. Tot ik zag wat het was wist ik dat ik zo snel als mogelijk deze berg moet verlaten, ik trachtte zoveel mogelijk mensen die allemaal zich op die berg bevonden om zo snel mogelijk de berg te verlaten, het zou jullie dood betekenen wanneer men deze berg niet verlaat. Er waren op de top een paar mensen die een enorm grote maai ontdekt hadden, het was nog maar een baby, maar reeds zo groot als een volwassene mens. Ik waarschuwde hun dat dergelijke dingen een enorme vraatzuchtige wezens zijn die nooit stoppen, en dat wij de prooi zouden worden. ik snelde mij zo snel mogelijk van de berg wetende dat die maai met de seconde groter werd. Er waren meer een paar mensen die mijn raad opvolgde? De andere werden zoals ik verwachtte een prooi van de maai, maar die beelden zag ik niet, maar voelde het wel aan. Ik werd toen ik de berg verlaten had en het gevoel kreeg dat er een enorme bloedige tragedie zich afspeelde op die berg wakker. Het heeft een tijdje geduurd eer ik mij kon herinneren wat ik  u eigenlijk had gedroomd.

13:55 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-08

saxofoon

Afgelopen nacht, ik droomde dat ik een glazen saxofoon had op ware grootte, een glazen saxofoon om drank in te doen. Het gekker er van is dat ik het toch niet wilde vullen met drank. Voor de rest herinner ik mij niks meer van die droom.

19:33 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-08

ik kom nog eens af

Afgelopen nacht, ik werd wakker, ik wist dat ik gedroomd had maar wist niet meer wat, dan is het direct het moment gekomen om u dan te concentreren wat ge hebt gedroomd, anders zijt ge het kwijt. Ik droomde dat ik ergens bijeen zat met ex-collega’s. maar waar kan ik niet definiëren, weet ik niet meer, alleszins een gezellige plaats waar ik mij thuis voel. Maar mijn ex directe chef was er ook, het was trouwens het enige gesprek dat ik heb kunnen herinneren in mijn droom. Wij hadden een vrij goed gesprek, het ging over van alles en nog wat, hoe het met mij ging zowel privé als professioneel, hoe het met hem was en vooral hoe het met mijn ex-collega’s er aan toe ging. Uiteraard was het geen intiem gesprek, namelijk mijn vertrouwen in mijn ex-baas was ik reeds allang verloren, hij weet dat. maar hoe dan ook, op een gegeven moment vertelde ik tegen mijn ex-baas dat ik eens langs het bedrijf zou gaan ne goede dag zeggen tegen iedereen. Hij antwoordde hierop dat het beter was dat ik niet zou afkomen. Daar was ik effe van verschoten, ik wilde wel weten waarom niet, maar toen werd ik wakker.

19:45 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-08

half vrouw, half panter

Een dikke maand geleden. Ik zag een mooie vrouw, zwart lang licht gegolft haar, donkere ogen met een katachtige strenge controlerende blik. Haar lijf was niet van een vrouw, maar van een panter. Niet zo maar een panter, maar één die enorm krachtig is. Eerst viel ze mijn broer aan, wat er mee gebeurde weet ik niet meer, in ieder geval lag ze op mijn broer. Ik zag mijn vader voorbij het beeld gaan die kort daarna hetzelfde lot toebedeelt kreeg, ik was verstijfd en kon niks doen. Maar het gevoel van de onmacht om niks te kunnen doen was bangelijker dan het gebeuren zelf. Even later lag ik onder haar, met mijn rug op de grond trachtend haar van mij af te schudden. Maar dat lukte niet, ze was enorm sterk, met een minachting keek ze mij aan. Nadien voelde ik haar voorste poten drukken op mijn borstkas, zo liet ze weer zien hoe sterk ze wel niet was, de druk op mijn borst was zo groot dat ik letterlijk de pijn voelde en bijna niet meer kon ademen, even later werd ik wakker.

 

20:17 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-10-08

storm

Een interactieve droom met de werkelijkheid. Afgelopen zaterdagnacht op zondag heb ik een vreemde ervaring gehad, nu weet ik niet of ik die ervaring nog ooit heb gehad, waarschijnlijk wel, maar kan het mij niet meer herinneren. Hoe dan ook, het probleem is dat ik gewoonweg niet meer kan herinneren wat ik gedroomd heb, wat ik mij wel herinner, nee niet herinner, waar ik zeker van ben dat ik wel degelijk heb gedroomd. Wat die rare ervaring was is als volgt: ik was aan het dromen, maar tegelijkertijd was ik in zekere zin in een bepaalde zelfbewustzijn. Mijn venster was open, maar de rolluiken waren net niet volledig dicht. Het stormde die nacht. Het was die storm die ik duidelijk waarnam. Nu wat ik heb gedroomd weet ik niet, ik weet enkel, weten? Door mijn gevoel weet ik het, dat deze storm in de werkelijkheid perfect paste bij mijn droom die ik droomde. Ik hoorde wel degelijk de storm in de werkelijkheid die de achtergrond vormde van mijn droom. Een perfecte combinatie. Of ik die droom controleerde? Nee ik denk van niet, anders denk ik wel dat ik mijn droom zou hebben herinnerd. Ik vond het enkel vreemd dat ik mijn  droom niet kan herinneren terwijl ik toch niet 100% aan het slapen was vermits ik de storm wel degelijk waarnam. Ik denk dat mijn hersenen, mijn bewuste en onderbewuste zich in de schemerzone  begaf, de schemerzone van het geluid dat er wel degelijk in werkelijkheid was en de droom die fictie is, dansend naar een bepaalde harmonie. Jammer dat ik mij de droom  niet meer kan herinneren. Wie weet, zal ik later mij het wel herinneren.

 

19:15 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-08

boerka

Een gesluierde vrouw zag ik staan tegenover mij op een redelijke afstand , maar volledig gesluierd, met andere woorden ze droeg een boerka. Alleen deze boerka was elegant. Ze was gemaakt van zijde, het was zacht, door de wind die door haar waaide gaf het een heel mooie beeld. Soms zag ik een glans op het kledingstuk, een glans door een zachte zonnestraal die haar bestraalde. Het gaf mij een aangenaam gevoel haar te zien, ook al zag ik haar niet. Desondanks haar gezicht ook onzichtbaar was meende ik de ogen te kunnen zien. En zelfs haar gezicht, pik zwart haar, zwarte wenkbrauwen, zeer indringende ogen, de blik van haar gaf mij tegelijkertijd een gevoel van welbehagen en angst, een soort angst dat de innerlijke schoonheid wel niet zo mooi is als ze laat blijken, een angst dat ze door mij heen kan zien, ja, die angst was zelfs groter. Ik had het gevoel dat ze mij doorzag, net dan werd ik wakker. In zo verre ik het mij kan herinneren is dat er deze keer geen verhaal was, ze was er alleen, maar er gebeurde niks. Deze droom heb ik een kleine week geleden gehad.

 

 

22:45 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |