27-12-08

telefooncellen

Een droom die mij is nagebleven. Een rare bizarre droom, maar welke dromen zijn dat niet hé. Ik zat in een grote wagen als passagier,  de macadam op de meeste plaatsen stuk, dus traag rijdend, een nogal lugubere omgeving, grijze grote appartementsblokken, een mengeling van Russische (Oost-Duitse) en Amerikaanse stijl. Dampen uit de riooldeksels, naarmate we het centrum naderen die er niet is alsmaar meer telefooncellen. Ik keek enkel naar de rechterkant: in alle glazen telefooncellen zaten mensen opgesloten. Kloppend tegen het glas om deze te breken zag ik de weemoed in hun ogen, sommigen waren al bijna dood, net zombies, zombies met een gezichtsuitdrukking zoals men ze kan zien op foto’s bij de bevrijding van de mensen in concentratiekampen op het einde van de tweede wereldoorlog. Allen waren bijna aan het stikken, naarmate we verder reden met een gevoel van totale onmacht, maar ook enorme angst, angst dat ze mij iets zullen doen, constant waren ze maar op het glas aan het kloppen met een hatelijke beangstigde blik naar mij toe, het vel op hun gezicht al verschrompeld, ogen, ja die ogen, brrrrr, terwijl het allemaal eigenlijk onschuldige creaturen waren. Ik kreeg alsmaar meer en meer angst, angst van een heel onaangenaam gevoel, mensen die er zaten in een telefooncel, waarom, ze waren allemaal armoedig??? Raar, heel raar….. heb er geen verklaring voor. Raar omdat het een heel armoedige omgeving was, maar dan toch met zoveel telefooncellen….heel de stad zat in die telefooncellen verspreid, niemand op straat enkel mensen in die cellen. Gevoel, gevoel…. Op den duur kreeg ik zelf verstikkingsgevoelens in de wagen waar ik zat, waarschijnlijk ben ik na een paar telen vandaan wakker geworden. Een droom die ik nooit ben vergeten….

00:11 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-12-08

alcohol

Het is mij nog niet gelukt om al mijn dromen te herinneren, het is mij ook nog niet gelukt het gehele verhaal binnen een droom te herinneren, laat staan dat ik mij kan concentreren om mijn eigen droom te beïnvloeden. Wat ik wel reeds heb ondervonden is dat bij het drinken van alcohol de dromen anders zijn als anders, eerder een onrustige droom, een gevecht om wakker te worden, een gevecht om uit die droom te stappen, maar toch tegelijkertijd in die droom willen blijven het verhaal zoekende. Toch beïnvloeding? Weet ik veel, ik merk alleszins dat ik op die momenten in de schemerzone zit wat tegelijkertijd een aangenaam gevoel is en een onaangenaam. Het aangename is dat ik die droom intenser beleef, intenser in die zin dat ik daadwerkelijk aanwezig ben in die droom, een vorm van bewustzijn. Het onaangename is dat ik het gevoel heb mijn droom niet te beheersen. Experimenteren? Of nee, gewoon ondergaan en zien wat we kunnen doen. Voorlopig maar beter de kat uit de boom kijken.

19:32 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-08

remblokjes

Een deel van de nacht heb ik gedroomd over ne hele boel remblokjes. Ik moet de voorste remblokken vervangen van mijn vervoersmiddel, ik bestel dus twee paar, ik ga ze halen, alles ligt gewoon onderhoop in één zak, doe ze open, ne hele hoop, massa’s, veel te veel alleszins, maar ook dat het compleet de verkeerde zijn. Desondanks dat het al heel duidelijk was dat ze zeker en vast niet goed zijn, niet zullen passen had ik het gevoel van dat ik het moet proberen. Toch was ik er van overtuigd dat het toch niet zal lukken. Dat was het, meer kan ik mij daar niet meer van herinneren.

13:04 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-08

het meisje in de winkel

Ik loop in een grote ruimte, ultra modern, koud aanvoelend, geen ziel, geen leven, klinische zuiverheid tot in de kleinste detail, zie een meisje lopen, spelen met knikkers, denk het zo toch te herinneren, zeer verwarrende herinnering, droom gemengeld met werkelijkheid die ik ooit heb gezien??? Weet het zelf niet meer. ‘k loop naar het kindje, plots begeef ik mij in een grootwarenhuis, stijl alla Germanie, de snoepafdeling afwisselend bij de speelgoedafdeling. Beide gangen, lopen af naar de kassa. Het meisje steeds heviger aan het spelen, wil haar wat doen inkrimpen op een discrete manier, voel mij bekeken door andere klanten, andere klanten die ik niet zie. Ik zie telkens afwisseling van kassa, speelgoed en snoepgoed gepaard met het alsmaar heftiger spel van het meisje met de lange haren. Heb geen controle over haar, maar moet het? nee is mijn kind tenslotte niet, ken het nog niet eens bij naam. Tenslotte voel ik de arrogante neerkijkende blik van de kassierster, een blik van een extreem onbehagen, even later werd ik wakker. Na enkele dagen later kom ik tot het besef dat ik deze droom nog eens ooit heb gehad.

10:23 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-08

meetklok

niet te geloven, maar enkele nachten geleden droomde ik van een meetklok, een meetklok om micronmeters af te lezen, zo ééntje met scharniernde armen. ik kan me enkel herinneren dat ik er mee bezig was, verder niks (enkel de twijfel in hoeverre zo een micronmeter correct is)

18:49 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |