22-04-09

de passagier

Onderwegen met de auto, ik zit vanachter. Naast een meisje die ik niet ken, ook de ouders ken ik niet, denkelijk hebben ze mij mee gepikt als lifter. We rijden naar het noorden, het noorden van Holland. Richting een historisch gebouw met een christelijke achtergrond. Want daar ging het gesprek over tussen ouders en dochter. We zijn bijna op bestemming: licht heuvelachtig, maar plots stopt hij en zet mij uit de wagen, verder mocht ik niet mee. Dus te voet verder gegaan. Vanaf toen was het alsof er een persoon met mij mee was, maar zag hem of haar niet. Die persoon was ook plots weg en in de plaats was het onze hond die aanwezig was. Eenmaal ter plaatse kom ik in een gigantische grote vervallen historische hal binnen. Ze was immens groot, denkelijk op zijn minst een 4 voetbalvelden groot en op zijn minst 20 meter hoog. Geen zuilen in het midden, gewoon één grote vervallen ruimte, maar bij naderinzien waren de muren allemaal traliën. Het waren net allemaal cellen. Ik loop verder tot er geen uitweg meer is en ook een pak donkerder. Ik beveel mijn hond: “kom hier kunnen we niet verder, we moeten terug lopen naar vanwaar we zijn binnen gekomen. Eventjes later begeef ik mij in een ander historisch gebouw. Mijn hond was er deze keer weer niet bij, maar voelde een bepaalde aanwezigheid van iemand. Veel mensen, allemaal stokoud, “”n of ander programma voor geestesgestoorde of zoiets. Allemaal naakt wachtend op de douche, wachtend tot het water komt, vele mannen hadden een erectie (en wat voor één). De bouw is koud, grijs, oud, angstaanjagend, de sfeer en uitzicht was zoals de douches tijdens de Holocaust in Auswitch, Birkenau en Mauthausen. Op den duur was er alsmaar minder ruimte in het vertrek, ik ga dus terug weg en intussen kwam het water uit de douchekoppen zonder dat ikzelf nat werd. Het gebouw waar het om te doen was heb ik nooit bereikt.

 

11:15 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

is dit een echte droom?

Kan je er dingen aan linken waar je mee bezig bent geweest? Gelezen, gehoord op tv enz..

één grote ruimte (kamer) kan de baarmoeder betekenen.... of in de betekenis van persoonlijke groei. Met het beetje wat ik van je weet zie ik hier toch een zeer grote logica in wat je droom, alhoewel ik uiteraard niet helemaal de betekenis voor jou er kan uithalen.

Ga eens na hoe de omstandigheden waren van je ouders , 9maanden voor je gemaakt werd en tijdens de zwangerschap. Ook die periode is wel degelijk van groot belang en heeft zijn invloed op het ongeboren kind.
Ik voel hier toch zaken die ik bij je zie terugkomen. Zowel op je andere blog en in het geven van reacties.

Vooral de laatste zinnen zijn volgens mij heel belangrijk voor jezelf om inzicht te krijgen of te verwerken en positief verder te gaan.


Gepost door: Life angel | 23-04-09

ja, het was een echte droom. alle dromen zijn reflecties van wat men ooit visueel heeft mee gemaakt, hetzij gezien waar dan ook, gelezen of wat dan ook. een droom is een puzzel waarvan hetgeen wat ge ooit hebt mee gemaakt (ervaren, gezien) in brokken bijeen komt. deze blog was niet bedoelt voor mijzelf om ze te ontleden, maar ze dienen mij als geheugensteun. de bedoeling van mij is dat wanneer ik droom, ik die droom kan sturen, kan beheersen, voorlopig nog niet gelukt.
wat mijn geboorte betreft: ik ben er gekomen omdat mijn moeder niet de toestemming kreeg te gaan trouwen wanner zij het wilde, mijn grootmoeder van vaderskant wilde zich met alles moeien en het moest volgens haar planning gebeuren: dus zwangerschap was de oplossing, in die tijd was het nog een schande om te trouwen wanneer men al een kind had, en mijn moeder heft daar handig gebruik van gemaakt, zo kon ze trouwen op de datum die zij wilde.
wat ge met het laatste bedoelt snap ik niet, zie ik niet zitten waarom of wat het kan betekenen voor hetgeen wat gij bedoelt.
groetjes

Gepost door: watje | 24-04-09

Zo', naebbende droom die holtes geeft, hij is niet goed, zo voelt dat, ik kan geen dromen duiden, maar ik kan wel voelen.

Gepost door: Danique | 26-04-09

@ Danicque inderdaad, een droom kan men voelen. het duiden? daar kunt ge u in trainen, niet simpel, maar het gaat.

Gepost door: watje | 26-04-09

De commentaren zijn gesloten.